Inquiry
Form loading...
Encyclopedia folasaga i le la inverters

Tala Fou

Encyclopedia folasaga i le la inverters

2024-05-01

Inverter , e taʻua foi o le pule faʻamalo ma le faʻatonuina o le eletise, o se vaega taua o le photovoltaic system. O le galuega autu a le photovoltaic inverter o le fa'aliliuina lea o le mana DC na fa'atupuina e le la i le mana AC e fa'aaogaina e masini fale. O le eletise uma e gaosia e paneta o le la e tatau ona faʻaogaina e le inverter aʻo leʻi mafai ona gaosia i fafo atu o le lalolagi. [1] E ala i le alalaupapa atoa, o le SPWM processor e masani ona faʻaaogaina e faʻaogaina ai le faʻaogaina, faʻamamaina, faʻamalosia o le voltage, ma isi mea e maua ai le eletise AC sinusoidal e fetaui ma le faʻauluina o le moli, fua faʻatatau, ma isi mea mo tagata faʻaoga faʻaogaina. Faatasi ai ma se inverter, e mafai ona faʻaaogaina se maa DC e tuʻuina atu ai le mana AC i masini.

Inverter 6200W .jpg

Folasaga:

O le fa'aogaina o le eletise AC solar e aofia ai panels sola, pule fa'atonu, inverter ma maa; e le o aofia ai le inverter le fa'aola DC power generation system. O le faʻagasologa o le faʻaliliuina o le mana AC i le DC power e taʻua o le faʻasaʻo, o le matagaluega e faʻamaeʻaina le galuega faʻasaʻo e taʻua o le faʻasaʻo faʻasaʻo, ma o le masini e faʻatinoina le faʻasaʻoga e taʻua o le masini faʻasaʻo poʻo le faʻasaʻo. E tutusa foi, o le faagasologa o le faaliliuina o le mana DC i le mana AC ua taʻua o le inverter, o le matagaluega e faʻamaeʻa ai le galuega faʻafefe e taʻua o le inverter circuit, ma o le masini e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le inverter e taʻua o meafaigaluega faʻaliliu poʻo le inverter.


O le totonugalemu o le masini inverter o le faʻaogaina o suiga, e taʻua o le inverter circuit. O lenei matagaluega e faʻamaeʻaina le galuega faʻaliliu e ala i le ki ma tape le ki eletise eletise. O le fesuia'iina o masini fa'aeletonika fa'aeletonika e mana'omia ai ni pulusi fa'atonu, ma e mafai ona fetu'una'i ia pulusi e ala i le suia o se fa'ailoga eletise. O le ta'amilosaga e fa'atupuina ma fa'atonutonu ai pulus e masani ona ta'ua o le ta'amilosaga fa'atonutonu po'o le fa'atonuga. O le fausaga faavae o le masini inverter e aofia ai, i le faaopoopo atu i le taʻua i luga o le inverter circuit ma le pulea o le matagaluega, o le puipuiga o le matagaluega, o le gaosiga o gaioiga, o le faʻaogaina o le eletise, o le faʻasologa o galuega, ma isi.


Vaega:

Ona o le eseese o fale, e mautinoa lava e mafua ai le eseese o mea e faʻapipiʻi ai le la. Ina ia faʻateleina le faʻaogaina o le malosi o le la aʻo mafaufau i foliga matagofie o le fale, o lenei mea e manaʻomia ai le faʻalauteleina oa tatou inverters e ausia ai le auala sili o le malosi o le la. Liliu mai.


Fa'atotonugalemu feliuliua'i

Fa'atotonugalemu inverter e masani ona faʻaaogaina i faiga o fale eletise tele photovoltaic (> 10kW). Le tele o manoa photovoltaic tutusa e fesoʻotaʻi i le DC faʻaoga o le inverter tutotonu tutusa. E masani lava, tolu-vaega IGBT power modules e faʻaaogaina mo le malosi maualuga. O mea laiti e faʻaaogaina transistors faʻaogaina o fanua ma faʻaogaina le DSP faʻaliliuga e faʻaleleia ai le lelei o le mana faʻatupuina ina ia latalata tele i le galu o le galu. O le pito sili ona taua o le maualuga o le mana ma le tau maualalo o le faiga. Ae ui i lea, o le lelei ma le gaosiga o le eletise o le faʻaogaina atoa o le photovoltaic system e aʻafia i le fetaui o manoa photovoltaic ma le paolo vaega. I le taimi lava e tasi, o le faʻatuatuaina o le gaosiga o le eletise atoa o le photovoltaic system e aʻafia i le le lelei o le galue o se vaega o le photovoltaic unit. O fa'atonuga o su'esu'ega lata mai o le fa'aogaina lea o le fa'aogaina o le fa'aogaina o le fa'aogaina o le fa'aogaina o le va'aia ma le atina'eina o feso'ota'iga fou o le inverter topology e maua ai le maualuga maualuga i lalo o tulaga o uta. I luga o le SolarMax fa'atotonugalemu fa'afoliga, e mafai ona fa'apipi'i se atigipusa fa'akomupiuta ata e mata'itūina ai manoa ta'itasi o la'au va'a photovoltaic. Afai o se tasi o manoa e le o galue lelei, o le faiga o le a O loʻo tuʻuina atu faʻamatalaga i le masini mamao, ma e mafai ona taofia lenei manoa e ala i le mamao mamao, ina ia le faʻaitiitia pe aʻafia ai le galuega ma le gaosiga o le malosi o le toilalo o le tasi manoa photovoltaic. o le faiga atoa photovoltaic.


Fa'aliliuina manoa

String inverters ua avea ma inverters sili ona lauiloa i le maketi faava o malo. O le manoa inverter e fa'avae i luga o le manatu fa'apitoa. O manoa uma photovoltaic (1kW-5kW) e ui atu i totonu o se inverter, o lo'o i ai le maualuga maualuga o le su'eina o le malosi i le pito DC, ma e feso'ota'i tutusa ma le laina i le pito AC. O le tele o laau malosi photovoltaic e fa'aaogaina manoa inverters. O le lelei e le afaina i le eseesega o module ma ata lafoia i le va o manoa, ma i le taimi lava e tasi e faʻaitiitia ai le tulaga sili ona lelei o le faʻaogaina o modules photovoltaic.

Le fetaui ma le inverter, fa'atuputeleina ai le malosi. O nei tulaga faʻapitoa faʻapitoa e le gata ina faʻaitiitia ai tau o le polokalama, ae faʻateleina foi le faʻalagolago i le polokalama. I le taimi lava e tasi, o le manatu o le "matai-pologa" o loʻo faʻalauiloaina i le va o manoa, ina ia pe a le mafai e le mana o se manoa se tasi i totonu o le faiga ona faʻaogaina se tasi inverter galue, e tele vaega o manoa photovoltaic e mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi e faʻatagaina se tasi pe nisi o latou e galulue. , ma maua ai le tele o le eletise. O le manatu aupito lata mai o le tele o tagata liliu mai e fausia se "au" ma le tasi ma le isi e sui ai le manatu o le "matai-pologa", ma sili atu ona faatuatuaina le faiga.


Tele manoa inverter

Tele- manoa inverter ave le lelei o inverter tutotonu ma manoa inverter, aloese mai o latou tulaga le lelei, ma e mafai ona faʻaaogaina i nofoaga eletise photovoltaic ma le tele o kilowatts. I totonu o le tele-manoa inverter, eseese tagata taʻitoʻatasi mana maualuga tulituliloa ma DC-i-DC converters e aofia ai. O le DC ua liua i le mana AC e ala i le DC-to-AC inverter masani ma fesoʻotaʻi i le faʻasologa. Eseese fa'avasegaga o manoa photovoltaic (fa'ata'ita'iga eseese le fa'atatauina malosiaga, eseese numera o modules i manoa, eseese gaosiga o modules, ma isi), eseese lapopo'a po'o tekinolosi eseese o photovoltaic modules, ese'ese orientations o manoa (eg: sasa'e, saute ma sisifo) , fa'ailoga fa'asaga eseese po'o le paolo, e mafai ona fa'afeso'ota'i i se inverter masani, fa'atasi ai ma manoa ta'itasi o lo'o fa'agaoioia i le pito maualuga o le mana. I le taimi lava e tasi, o le umi o le uaea DC ua faʻaitiitia, faʻaitiitia ai le faʻafefe o le aafiaga i le va o manoa ma le leiloa e mafua mai i eseesega i le va o manoa.


Fa'aliliuga vaega

E fa'afeso'ota'i e le module inverter ta'itasi photovoltaic module i se inverter, ma o module ta'itasi o lo'o i ai le maualuga maualuga o le tulituliloaina o le malosi, ina ia sili atu le felagolagoma'i o le module ma le inverter. E masani ona faʻaaogaina i le 50W i le 400W photovoltaic power stations, o le aofaʻi atoatoa e maualalo ifo nai lo le manoa inverters. Talu ai o loʻo fesoʻotaʻi tutusa i le itu AC, o lenei mea e faʻateleina ai le lavelave o le uaea i le itu AC ma faigata ai le tausiga. O le isi mea e manaʻomia ona foia o le faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi i le faʻasologa sili atu ona lelei. O le auala faigofie o le faʻafesoʻotaʻi saʻo i le faʻasologa e ala i socket AC masani, lea e mafai ona faʻaitiitia ai tau ma faʻapipiʻiina meafaigaluega, ae masani lava o tulaga saogalemu o le eletise eletise i nofoaga eseese atonu e le faʻatagaina. I le faia o lea mea, e mafai e le kamupani eletise ona tetee i le fesoʻotaʻiga tuusaʻo o le masini gaosia i se socket masani a le fale. O le isi mea e feso'ota'i ma le saogalemu pe mana'omia se transformer tu'ufua (maualuga pe maualalo taimi) po'o le fa'atagaina fo'i le fa'aliliuina e leai ni suiga. O lenei inverter e sili ona faʻaaogaina i puipui puipui tioata.


Malosiaga o le Inverter Solar

O le lelei o le faʻaogaina o le la e faʻatatau i le faʻatupulaia o maketi mo faʻaliliuina o le la (photovoltaic inverters) ona o le manaʻoga mo le malosi faʻafouina. Ma o nei inverters e manaʻomia le maualuga maualuga ma le faʻamaoni. O le eletise o loʻo faʻaaogaina i nei inverters o loʻo suʻesuʻeina ma o filifiliga sili mo le fesuiaiga ma le faʻasaʻo masini e fautuaina. O le fausaga lautele o le photovoltaic inverter o loʻo faʻaalia i le Ata 1. E tolu faʻaliliuga eseese e filifili mai ai. O le susulu o le la e susulu i luga o modules o lo'o feso'ota'i fa'asologa, ma o module ta'itasi o lo'o iai se seti o iunite fa'aola e feso'ota'i fa'asologa. O le eletise tuusaʻo (DC) o loʻo faʻatupuina e le la o loʻo i luga o le faasologa o le selau volts, e faʻatatau i tulaga moli o le laina module, le vevela o sela ma le numera o modules e fesoʻotaʻi i le faasologa.


O le galuega autu a lenei ituaiga inverter o le faaliliu lea o le eletise DC ulufale i se tau mautu. O lenei galuega e faʻatinoina e ala i se suiga faʻaleleia ma e manaʻomia se ki faʻamalosi ma se diode faʻamalosi. I le fausaga muamua, o le tulaga faʻaleleia e sosoʻo ma se faʻaliliuina alalaupapa atoa tuʻufua. O le faʻamoemoega o le transformer alalaupapa atoa o le tuʻuina atu lea o le faʻaesea. O le alalaupapa atoa lona lua i luga o le gaosiga o lo'o fa'aaogaina e fa'aliliu ai le DC mai le la'asaga muamua o le alalaupapa fa'ato'a fa'aliliu i le fa'aliliuina o le taimi nei (AC). O lona gaosiga e fa'amama a'o le'i fa'afeso'ota'i i le feso'ota'iga feso'ota'iga AC e ala i le fa'aopoopoina o feso'ota'iga fa'alua fa'afeso'ota'i ki, ina ia mafai ona tu'u'ese'ese saogalemu pe a tupu se fa'aletonu ma tu'u'ese'ese mai le laina sapalai i le po. O le fausaga lona lua o se polokalame e le tu'ufua. Faatasi ai ma i latou, o le AC voltage o loʻo faʻatupu saʻo e le DC voltage gaosiga e ala i le faʻaleleia tulaga. O le fausaga lona tolu o loʻo faʻaaogaina ai se topology fou o suiga eletise ma eletise eletise e tuʻufaʻatasia ai galuega o le faʻaleleia ma vaega faʻavae AC i totonu o se topology tuuto, faia le inverter e sili atu le lelei e ui lava i le maualalo o le suiga o le la. E latalata ile 100% ae sili ona taua.I Siamani, o le 3kW faʻasologa faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o le taualuga e faʻasaga i saute e faʻamoemoe e maua ai le 2550 kWh i le tausaga. Afai e si'itia le lelei o le inverter mai le 95% i le 96%, e mafai ona fa'aopoopo le 25kWh ole eletise i tausaga ta'itasi. O le tau o le fa'aogaina o fa'aola fa'aopoopo e gaosia ai lenei 25kWh e tutusa ma le fa'aopoopoina o se inverter. Talu ai ona o le faateleina o le lelei mai le 95% i le 96% o le a le faaluaina le tau o le inverter, o le teu faafaigaluegaina i se inverter sili atu ona lelei o se filifiliga le maalofia. Mo mamanu fou, faʻateleina le faʻaogaina o le inverter i le auala sili ona taugofie o se faʻataʻitaʻiga autu o le mamanu. Ae mo le faʻamaoni ma le tau o le inverter, e lua isi faʻavae mamanu. Ole maualuga maualuga e faʻaitiitia ai le fesuiaiga o le vevela i luga o le taamilosaga o uta, ma faʻaleleia atili ai le faʻatuatuaina, o lea o nei taʻiala e fesoʻotaʻi moni lava. O le faʻaogaina o modules o le a faʻateleina ai foi le faʻamaoni.


Boost ki ma diode

O topologies uma o loʻo faʻaalia e manaʻomia ai suiga vave o le eletise. O le tulaga faʻaleleia ma le faʻaliliuina o le alalaupapa atoa e manaʻomia ai le sui vave o diodes. E le gata i lea, o suiga e sili ona lelei mo le maualalo o taimi (100Hz) suiga e aoga foi mo nei topologies. Mo so'o se mea fa'atekonolosi silicon, o ki e fa'amanino mo suiga vave o le a sili atu le gau o le fa'aogaina nai lo ki e fa'amalieina mo le fa'aogaina o feso'otaiga maualalo.

Ole la'asaga fa'aoso e masani ona fa'atulagaina e avea o se fa'aliliuga fa'asolo taimi nei. Faʻalagolago i le numera o modules sola i le laina faʻaaogaina i le inverter, e mafai ona e filifili pe faʻaoga 600V poʻo 1200V masini. E lua filifiliga mo sui eletise o MOSFET ma IGBTs. I le tulaga lautele, e mafai e MOSFET ona fa'agaoioia i luga o laina fesuia'i maualuga nai lo IGBTs. E le gata i lea, o le aʻafiaga o le diode o le tino e tatau ona amanaia i taimi uma: i le tulaga o le faʻaleleia tulaga e le o se faʻafitauli talu ai e le faʻatautaia e le diode le tino i le faiga masani. E mafai ona fa'atatau le gau o le fa'agaoioiga a le MOSFET mai le RDS(ON), lea e fa'atatau i le vaega fa'agata lelei mo se aiga MOSFET. Pe a suia le voltage faʻatatau mai le 600V i le 1200V, o le a faʻateleina le gau o le MOSFET. O le mea lea, e tusa lava pe tutusa le RDS (ON) faʻamauina, e le o maua le 1200V MOSFET pe maualuga tele le tau.


Mo suiga faʻaleleia ua faʻamauina i le 600V, e mafai ona faʻaogaina MOSFET superjunction. Mo fa'aoga feso'ota'iga maualuga, o lenei tekinolosi e sili ona lelei le gau. MOSFET ma RDS (ON) tau i lalo ole 100 miliohms i TO-220 afifi ma MOSFET ma RDS (ON) tau i lalo ole 50 miliohms ile TO-247 afifi. Mo inverters sola e manaʻomia le 1200V eletise, IGBT o le filifiliga talafeagai. O tekonolosi IGBT sili atu, e pei o le NPT Trench ma le NPT Field Stop, ua faʻamalieina mo le faʻaitiitia o le gau o le faʻaogaina, ae i le faʻaaluina o le maualuga o le gau, lea e le talafeagai ai mo le faʻaleleia o talosaga i laina maualuga.


Faʻavae i luga o le NPT planar technology, o se masini FGL40N120AND na atiaʻe e mafai ona faʻaleleia le lelei o le faʻaleleia o le eletise ma le maualuga o le fesuiaiga o taimi. E iai le EOFF o le 43uJ/A. Pe a faʻatusatusa i masini faʻatekonolosi sili atu, o le EOFF o le 80uJ / A, ae manaʻomia ona maua O lenei ituaiga o faʻatinoga e matua faigata lava. O le le lelei o le FGL40N120AND masini o le saturation voltage pa'ū VCE (SAT) (3.0V vs. 2.1V i le 125ºC) e maualuga, ae o lona maualalo suiga gau i le maualuga faʻaleleia alaea fesuiaʻi e sili atu nai lo le faia mo lenei. O le masini e faʻapipiʻiina foi se diode anti-parallel. I lalo o le faʻagaioiga masani faʻamalosi, o le a le faʻatautaia lenei diode. Ae ui i lea, i le taimi o le amataina poʻo le taimi o tulaga le tumau, e mafai ona faʻaosoina le taʻavale faʻamalosi i le tulaga galue, i le tulaga o le anti-parallel diode o le a faʻatautaia. Talu ai o le IGBT lava ia e leai se diode o le tino, o lenei diode faʻapipiʻiina e manaʻomia e faʻamautinoa ai le faʻatuatuaina. Mo diodes fa'amalosia, e mana'omia ni diodes vave toe fa'aleleia e pei o Stealth™ po'o le carbon silicon diodes. Carbon-silicon diodes e matua maualalo le malosi i luma ma gau. Pe a filifilia se diode faʻamalosi, e tatau ona mafaufau i le aʻafiaga o le toe faʻaleleia o le taimi nei (poʻo le malosi faʻatasi o se carbon-silicon diode) i luga o le ki faʻamalosi e tatau ona mafaufau i ai, aua o le a iʻu ai i faʻaletonu faaopoopo. O iinei, o le Stealth II diode FFP08S60S fou faatoa faʻalauiloaina e mafai ona maua ai le maualuga o le faʻatinoga. A VDD = 390V, ID = 8A, di / dt = 200A / matou, ma le vevela vevela o le 100ºC, o le gau o suiga fuafuaina e maualalo ifo nai lo le FFP08S60S parameter o le 205mJ. I le fa'aaogaina o le ISL9R860P2 Stealth diode, o lenei tau e o'o atu i le 225mJ. O le mea lea, e fa'aleleia ai fo'i le lelei o le inverter i laina eletise maualuga.


Su'e alalaupapa ma diodes

A mae'a le fa'amama alalaupapa atoa a le MOSFET, o le alalaupapa fa'aola e maua ai le 50Hz sinusoidal voltage ma le fa'ailoga o lo'o iai nei. O se fa'atinoga masani o le fa'aogaina lea o se fausaga alalaupapa atoa (Ata 2). I le ata, afai e ki ai le ki i le itu tauagavale pito i luga ma le pito i lalo taumatau, o se voltage lelei e utaina i le va o le agavale ma le taumatau; afai e ki le ki i le itu taumatau pito i luga ma le agavale pito i lalo, o loʻo faʻapipiʻiina le eletise leaga i le va o le agavale ma le taumatau. Mo lenei talosaga, e na'o le tasi le ki o lo'o ola i se vaitaimi patino. E tasi le ki e mafai ona sui i le PWM maualuga taimi ma le isi ki le maualalo o le 50Hz. Talu ai ona o le taʻavale bootstrap e faʻalagolago i le liua o masini maualalo, o masini maualalo e faʻafeiloaʻi i le PWM maualuga, ae o masini maualuga e fesuiaʻi i le 50Hz maualalo. O lenei talosaga e faʻaogaina ai le 600V power switch, o lea o le 600V superjunction MOSFET e fetaui lelei mo lenei masini faʻaogaina maualuga. Talu ai o nei masini fesuia'i o le a tatalia le toe fa'afo'i atoa o le taimi nei o isi masini pe a ola le ki, vave toe fa'aleleia masini superjunction pei o le 600V FCH47N60F o filifiliga lelei. O lona RDS (ON) o le 73 miliohms, ma o lona gau fa'aoso e matua maualalo pe a fa'atusatusa i isi masini vave toe fa'aleleia. A liliu lenei masini i le 50Hz, e le manaʻomia le faʻaogaina o le faʻaleleia vave. O nei masini e iai uiga sili ona lelei dv/dt ma di/dt, e fa'aleleia atili ai le fa'atuatuaina o le faiga fa'atusatusa i MOSFET fa'amautu maualuga.


O le isi filifiliga e tatau ona suʻesuʻeina o le faʻaogaina o le FGH30N60LSD masini. O le 30A/600V IGBT fa'atasi ma le saturation voltage VCE(SAT) e na'o le 1.1V. O lona liliu-off gau EOFF e maualuga tele, e oʻo atu i le 10mJ, o lea e naʻo le talafeagai mo le faʻaliliuga maualalo. O le 50 milliohm MOSFET o lo'o i ai le RDS (ON) fa'asaga i le 100 milliohms i le vevela fa'aoga. O le mea lea, i le 11A, e tutusa le VDS ma le VCE (SAT) o le IGBT. Talu ai o lenei IGBT e fa'avae i luga o tekinolosi malepelepe tuai, VCE(SAT) e le suia tele i le vevela. O lenei IGBT e faʻaitiitia ai le aofaʻi o gau i totonu o le alalaupapa gaosiga, ma faʻateleina ai le lelei atoatoa o le inverter. O le mea moni o le FGH30N60LSD IGBT e sui mai le tasi tekonolosi suiga eletise i se isi faʻapitoa faʻapitoa i afa taʻamilosaga uma e aoga foi. IGBTs o loʻo faʻaogaina iinei e fai ma sui topological. Mo suiga vave, e faʻaaogaina masini faʻapitoa ma vave toe faʻaleleia. Mo le 1200V faʻapipiʻiina topology ma le fausaga alalaupapa atoa, o le FGL40N120AND o loʻo taʻua i luga o se ki lea e fetaui lelei mo mea fou fou ole la. Pe a manaʻomia e tekinolosi faʻapitoa ni diodes, Stealth II, Hyperfast™ II diodes ma carbon-silicon diodes o ni fofo sili.


galuega tauave:

O le inverter e le gata o loʻo i ai le galuega a le DC i le AC liua, ae o loʻo i ai foi le galuega o le faʻateleina o le faʻatinoina o sela sola ma le galuega o le puipuiga o faʻaletonu. I se aotelega, o loʻo i ai galuega faʻapipiʻi ma tapuni, maualuga le maualuga o le siakiina o le mana, galuega faʻapitoa e puipuia ai (mo faiga e fesoʻotaʻi i luga ole laiga), galuega faʻapipiʻi eletise otometi (mo faiga faʻapipiʻi), DC suʻesuʻega galuega (mo faiga faʻapipiʻi fesoʻotaʻi. ), ma DC su'esu'ega eleele. Galuega (mo faiga fa'apipi'i). Ole fa'atomuaga pu'upu'u lea ile fa'agaoioiga otometi ma tapuni fa'atasi ma le fa'atonuga sili ona maualuga ole su'eina ole malosi.

Otometi ma tapuni galuega: A maeʻa le oso aʻe o le la i le taeao, o le malosi o le susulu o le la e faasolosolo malie ona faʻatuputeleina, ma faʻateleina foi le gaosiga o le solar cell. A oʻo i le mana o le gaosiga e manaʻomia mo le faʻaogaina o le inverter, o le inverter e otometi lava ona amata tamoʻe. A maeʻa ona faʻaogaina le gaioiga, o le a mataʻituina e le inverter le gaosiga o modules solar cell i taimi uma. O le umi lava e sili atu le malosi o le faʻaogaina o modules solar cell nai lo le mana e manaʻomia mo le galuega inverter, o le a faʻaauau pea ona galue le inverter; e taofi seia goto, e tusa lava pe mafai foi ona faagaoioia le inverter i aso timuga. A o'o ina la'ititi le gaosiga o le la ma o'o atu le gaosiga o le inverter i le 0, e ulufale le inverter i se tulaga tu'u.

Fa'atonuga maualuga o le su'esu'eina o le malosi: O le gaosiga o le la e suia i le malosi o le fa'avevela o le la ma le vevela o le fa'aogaina o le la (chip temperature). E le gata i lea, talu ai o loʻo i ai i modules solar cell le uiga e faʻaitiitia ai le voltage aʻo faʻateleina le taimi nei, o loʻo i ai se tulaga sili ona lelei e mafai ona maua ai le malosi maualuga. O le malosi o le susulu o le la o loʻo suia, ma e manino lava o le tulaga sili ona lelei o galuega o loʻo suia foi. E tusa ai ma nei suiga, o le tulaga galue o le module solar cell e masani ona tausia i le maualuga maualuga o le eletise, ma o le faiga e maua ai i taimi uma le malosi maualuga mai le module solar cell. O lenei ituaiga pule o le pule sili ona maualuga o le siakiina o le mana. O le vaega pito sili ona tele o fa'aliliuga fa'aaogaina i faiga fa'aola o lo'o aofia ai le pito sili ona maualuga o le mata'ituina o le eletise (MPPT).


ituaiga

Fa'avasegaga lautele fa'aoga


(1) Inverter masani


DC 12V poʻo le 24V faʻaoga, AC 220V, 50Hz gaioiga, mana mai le 75W i le 5000W, o nisi faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai le AC ma le DC liua, o lona uiga, UPS galuega.

(2) Inverter/charger uma-i-tasi masini

I lenei ituaiga o inverter, e mafai e tagata faʻaoga ona faʻaogaina ituaiga eseese o le mana e faʻamalosia ai uta AC: pe a iai le mana AC, o le mana AC e faʻaaogaina e faʻamalosi ai le uta e ala i le inverter, pe faʻapipiʻi le maa; a leai se mana AC, e fa'aoga le maa e fa'aola ai le uta AC. . E mafai ona faʻaogaina faʻatasi ma punaoa eletise eseese: maʻa, afi afi, paneta o le la ma matagi.

(3) Fesuia'i fa'apitoa mo meli ma feso'ota'iga

Tuuina atu le maualuga 48V inverters mo meli ma auaunaga tau fesootaiga. O oloa e lelei le lelei, maualuga le faʻatuatuaina, modular (module o le 1KW) inverters, ma maua N + 1 redundancy galuega ma e mafai ona faʻalauteleina (malosi mai le 2KW i le 20KW). ).

(4) Inverter faapitoa mo vaalele ma le militeli

O lenei ituaiga inverter e iai le 28Vdc fa'aoga ma e mafai ona tu'uina atu galuega fa'atino AC nei: 26Vac, 115Vac, 230Vac. E mafai ona iai lona fa'asologa o galuega: 50Hz, 60Hz ma le 400Hz, ma o le malosiaga e maua mai le 30VA i le 3500VA. O lo'o iai fo'i fa'aliliuga DC-DC ma fa'aliliu taimi fa'apitoa mo va'alele.


Fa'avasegaga galu fa'aoso


(1) Fa'aliliuga o galu sikuea

O le AC voltage waveform output e ala i le sikuea fa'afefa'afa'atasi o se galu sikuea. Ole ta'amilosaga inverter o lo'o fa'aaogaina e lenei ituaiga inverter e le tutusa lelei, ae o le uiga masani o le fa'asolo e fai si faigofie ma le numera o fa'aoga eletise fa'aaogaina e la'ititi. O le mana mamanu e masani lava i le va o le selau watts ma le tasi kilowatt. O le lelei o le faʻaogaina o galu sikuea o: taʻavale faigofie, tau taugofie ma le tausiga faigofie. O le mea le lelei o le galu sikuea sikuea o loʻo i ai se numera tele o harmonics maualuga, lea o le a maua ai le gau faaopoopo i mea faʻapipiʻi faʻatasi ma inductors uʻamea poʻo transformers, e mafua ai le faʻalavelave i leitio ma nisi o fesoʻotaiga. E le gata i lea, o lenei ituaiga inverter e iai ni faaletonu e pei o le le lava o tulafono faatonutonu o le voltage, le atoatoa o le puipuiga o galuega, ma le pisapisao maualuga.


(2) Laasaga galu inverter

Ole galu ole galu ole AC ole ituaiga ole inverter ole la'asaga ole galu. E tele laina eseese mo le inverter e iloa ai le gaioiga o le galu, ma o le numera o laasaga i le galu o le gaosiga e matua ese lava. O le lelei o le suiga o le galu o le faʻaleleia atili o le galu o le gaosiga pe a faʻatusatusa i le galu sikuea, ma ua faʻaititia le maualuga o le faʻaogaina o mea. A oʻo atu laʻasaga i le sili atu i le 17, e mafai e le galu o le gaosiga ona ausia se galu quasi-sinusoidal. A fa'aaogaina le gaosiga e leai se transformerless, e maualuga tele le lelei atoatoa. O le fa'aletonu o le fa'aogaina lea o le tele o paipa ki o le apefa'i galu, ma o nisi o fa'ailoga e mana'omia ai le tele o seti DC eletise. O le mea lea e mafua ai le faʻalavelave i le faʻavasegaina ma le faʻapipiʻiina o laina o le la ma le paleni o le tauina o maa. E le gata i lea, o lo'o i ai pea le malosi o le galu fa'asitepu e fa'alavelave i leitio ma nisi o mea tau feso'ota'iga.

Sine wave inverter


Ole galu ole galu ole AC ole fa'aliliuina ole galu ose galu. O le lelei o le faʻaogaina o le galu o le galu o loʻo i ai le galu lelei, faʻalavelave maualalo, faʻalavelave itiiti i leitio ma meafaigaluega, ma le pisa maualalo. E le gata i lea, o loʻo i ai le atoatoa o le puipuiga ma le maualuga o le lelei atoatoa. O mea le lelei o le: o le matagaluega e fai si lavelave, e manaʻomia ai tekinolosi faʻaleleia maualuga, ma e taugata.

O le faʻavasegaina o ituaiga e tolu o loʻo taʻua i luga e fesoasoani tele mo tagata mamanu ma tagata faʻaoga o le photovoltaic system ma le malosi o le matagi e iloa ai ma filifili faʻaliliu. O le mea moni, o faʻaliliuga faʻatasi ma le galu tutusa o loʻo i ai pea le tele o eseesega i mataupu faʻatautaia, masini faʻaaogaina, auala faʻatonutonu, ma isi.


Isi auala fa'avasega

1. E tusa ai ma le tele o le gaosiga o le mana AC, e mafai ona vaevaeina i le faʻaogaina o le eletise, le faʻaogaina o le vaʻaia ma le faʻafefe maualuga. Ole taimi ole eletise ole eletise ole 50 i le 60Hz; o le fa'avevesi ole fa'aliliuga fa'atelega masani ole 400Hz ile sili atu ile sefulu kHz; ole taimi ole inverter maualuga e masani lava e sili atu i le sefulu kHz i le MHz.

2. E tusa ai ma le aofaʻi o vaega o loʻo tuʻuina atu e le inverter, e mafai ona vaevaeina i le tasi-vaega inverter, tolu-vase inverter ma multi-phase inverter.

3. E tusa ai ma le taunuuga o le inverter's mana gaosiga, e mafai ona vaevaeina i inverter malosi ma inverter passive. So'o se inverter e fa'auluina le eletise e maua mai e le inverter i le fa'aogaina o le eletise e ta'ua o le inverter malosi; so'o se inverter e fa'auluina atu le malosi o le eletise mai le inverter i nisi o uta eletise e ta'ua o le passive inverter. masini.

4. E tusa ai ma le tulaga o le inverter matagaluega autu, e mafai ona vaevaeina i le inverter tasi-iu, inverter tulei-toso, afa-alalaupapa inverter ma atoa-alalaupapa inverter.

5. E tusa ai ma le ituaiga o masini sui autu o le inverter, e mafai ona vaevaeina i thyristor inverter, transistor inverter, fanua aafiaga inverter ma insulated faitotoa bipolar transistor (IGBT) inverter. E mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: "semi-pulea" inverter ma "pulea atoatoa" inverter. O le mea muamua e leai se malosi e tape ai le tagata lava ia, ma o le vaega e leiloa lana galuega pulea pe a uma ona ki, o lea e taʻua ai o le "semi-controlled" ma o thyristors masani e pau i lenei vaega; o le mea mulimuli o loʻo i ai le malosi e tape ai le tagata lava ia, o lona uiga, e leai se masini E mafai ona faʻatonutonuina le faʻaogaina ma le paʻu e le eletise pulea, o lea e taʻua ai "ituaiga pulea atoatoa". Transistors aafiaga fanua eletise ma transistors lua-malosi puipui insulated (IGBT) e aofia uma i lenei vaega.

6. E tusa ai ma le DC power supply, e mafai ona vaevaeina i le volter source inverter (VSI) ma le taimi nei puna inverter (CSI). I le taimi muamua, o le DC voltage e toetoe lava a tumau, ma o le gaosiga o le voluma o se galu sikuea sui; i le vaega mulimuli, o le DC o loʻo i ai nei e toetoe lava a tumau, ma o le gaosiga o loʻo i ai nei o se galu sikuea fesuiaʻi.

7. E tusa ai ma le auala e pulea ai le inverter, e mafai ona vaevaeina i le faʻaogaina o taimi (PFM) inverter ma le pulse width modulation (PWM) inverter.

8. E tusa ai ma le faiga galue o le inverter switching circuit, e mafai ona vaevaeina i resonant inverter, fa'amaumau taimi faigata inverter ma fa'amautu taimi fa'amama fa'aliliuina.

9. E tusa ai ma le auala commutation o le inverter, e mafai ona vaevaeina i uta-commutated inverter ma tagata lava-commutated inverter.


Fa'asologa o galuega:

E tele fa'asologa ma tulaga fa'apitoa e fa'amatala ai le fa'atinoga o se inverter. O iinei matou te tuʻuina atu ai se faʻamatalaga puupuu o mea faʻapitoa faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina pe a suʻesuʻeina inverters.

1. Tulaga siosiomaga mo le faʻaaogaina o le inverter. Fa'aoga masani tulaga o le inverter: o le maualuga e le sili atu i le 1000m, ma le vevela o le ea o le 0 ~ + 40 ℃.

2. DC tu'uina atu le mana tu'uina atu, fa'aofi DC voltage fela'ua'iga va'aiga: ± 15% o le tau fa'amauina voltage o le pusa maa.

3. Fuafuaga fuataina voltage, i totonu o le fa'atagaina fa'ataga fetuutuunai laina o le sao DC voltage, o loʻo faʻatusalia le tau aofaʻi voltage e tatau ona mafai e le inverter ona gaosia. O le sa'o atoatoa o le fua fa'atatau o le voluma e masani ona iai aiaiga nei:

(1) I le taimi o le faʻagaioiga tumau, e tatau ona faʻatapulaʻaina le vaʻaia o le voltage, mo se faʻataʻitaʻiga, e le tatau ona sili atu i le ± 3% poʻo le ± 5% o le tau faʻatatau.

(2) I tulaga faʻamalosi pe a suia faʻafuaseʻi le uta poʻo le aʻafia i isi mea faʻalavelave, e le tatau ona sili atu i le ± 8% poʻo ± 10% o le tau faʻatatau.

4. Fa'avasegaina fa'alava fa'akomepiuta, o le fa'agasologa o le eletise eletise AC e tatau ona avea ma se tau mautu, e masani lava o le malosi ole 50Hz. E tatau ona i totonu o le ± 1% le fa'aletonu i lalo ole tulaga faigaluega masani.

5. O lo'o fa'atusalia galuega o lo'o i ai nei (po'o le fa'atulagaina o mea e mafai ona fai) o lo'o fa'ailoa mai ai le fua fa'atatau o lo'o i ai nei o le inverter i totonu o le va'aiga fa'atatau o le mamafa o uta. O nisi o oloa fa'aliliu'ese e maua ai le malosi fa'atatau, fa'aalia i le VA po'o le kVA. O le fua fa'atatau o le inverter o le taimi e maua ai le malosiaga o le 1 (o lona uiga, mama fa'ato'aga uta), o le fua fa'atatau o le voluma o le oloa o le fua fa'atatau o lo'o iai nei.

6. Fuafuaina lelei galuega faatino. O le lelei o le inverter o le fua faatatau lea o lona malosiaga faʻapipiʻi i le malosiaga faʻapipiʻi i lalo o tulaga faigaluega faʻapitoa, faʻaalia i le %. O le lelei o le inverter i le fua fa'atatau o le gafatia o le uta atoatoa lelei, ma le lelei i le 10% o le fua fa'atatau o le gafatia e maualalo le uta lelei.

7. O le maualuga o le harmonic anotusi o le inverter. Mo se inverter galu, i lalo o le mamafa tetee, o le maualuga maualuga o mea o loʻo i totonu o le voluma gaosiga e tatau ona ≤10%.

8. O le tele o le gafatia o le inverter e faasino i le gafatia o le inverter e sili atu nai lo le tau faʻatatau i le taimi nei i se taimi puupuu i lalo o tulaga faʻapitoa. O le tele o le gafatia o le inverter e tatau ona faʻamalieina ni manaʻoga i lalo o le faʻatonuga o le mamafa.

9. O le lelei o le inverter o le fua faatatau o le inverter galuega galue malosi i le malosiaga galue (poʻo le DC mana) i lalo o le fua faʻatatau voltage, gaosiga o loʻo i ai nei ma faʻamaonia le mamafa o le mana.

10. Fa'ailoga o le mana o uta e fa'atusalia ai le gafatia o le inverter e amoina uta fa'aoso po'o uta capacitive. I lalo o tulaga o galu, o le mamafa o le malosiaga o le 0.7 ~ 0.9 (lag), ma le tau fa'atatau o le 0.9.

11. Asymmetry uta. I lalo o le 10% asymmetric uta, o le asymmetry o le voluma gaosiga o se faʻamaufaʻailoga tolu-vaega inverter e tatau ona ≤10%.

12. Fa'aletonu le fua o le eletise. I lalo o tulaga masani faʻagaioia, o le tolu-vaega voltage le paleni (fuafaʻatatau o le faʻasologa faʻasologa o vaega i le faʻasologa lelei vaega) gaioiga a le inverter e le tatau ona sili atu i se tau faʻamaonia, e masani ona faʻaalia i%, e pei o le 5% poʻo le 8%.

13. Amata uiga: I lalo o tulaga faagaoioia masani, le inverter e tatau ona mafai ona amata masani 5 taimi i se laina i lalo o le uta atoa ma le leai-avega tulaga faagaoioia.

14. Galuega tau puipuiga, e tatau ona fa'atutuina le inverter: puipuiga o le va'aiga pu'upu'u, puipuiga fa'afefe, puipuiga o le vevela, puipuiga o le overvoltage, puipuiga undervoltage ma le puipuiga o vaega leiloa. Faatasi ai ma i latou, o le puipuiga o le overvoltage o lona uiga mo inverters e aunoa ma ni faiga e faʻamautuina ai le voltage, e tatau ona i ai ni fua faʻatatau o le puipuiga o le overvoltage e puipuia ai le mea leaga mai le faʻaleagaina e le overvoltage. O le puipuiga o le overcurrent e faatatau i le puipuiga o le inverter, lea e tatau ona mafai ona faʻamautinoa le taimi talafeagai pe a puʻupuʻu le uta poʻo le taimi nei e sili atu i le tau faʻatagaina e puipuia ai mai le faʻaleagaina e ala i le taimi nei.

15. Faʻalavelave ma faʻalavelave faʻalavelave, e tatau ona mafai e le inverter ona tatalia le faʻalavelave eletise i le siʻosiʻomaga lautele i lalo o tulaga masani faigaluega masani. O le faʻatinoina o le faʻalavelave faʻalavelave ma le fesoʻotaʻiga electromagnetic o le inverter e tatau ona tausisia tulaga talafeagai.

16. Inverters e le masani ona faagaoioia, mataʻituina ma tausia e tatau ona ≤95db; inverters e masani ona faagaoioia, mataʻituina ma tausia e tatau ona ≤80db.

17. Faʻaaliga, e tatau ona faʻapipiʻiina le inverter i faʻamatalaga faʻamatalaga o faʻamaufaʻailoga e pei o le voluma o le AC, le gaosiga o loʻo i ai nei ma le faʻaogaina o taimi, ma le faʻaalia o le faʻaalia o le faʻaogaina o le ola, malosi ma le faʻaletonu.

18. Galuega tau fesootaiga. Ole galuega feso'ota'iga mamao e mafai ai e tagata fa'aoga ona siaki le tulaga fa'aogaina o le masini ma fa'aputu fa'amaumauga e aunoa ma le alu i le nofoaga.

19. O le fa'aletonuga o le galu o le voluma fa'aola. Pe a o'o i le sinusoidal le voli fa'aliliuina, e tatau ona fa'amaoti mai le fa'aletonu o le galu fa'atagaina (po'o mea fa'atasi). E masani ona faʻaalia o le aofaʻi o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le voluma gaosiga, o lona tau e le tatau ona sili atu i le 5% (10% e faʻatagaina mo galuega faʻavae tasi).

20. Amata uiga, lea e faʻaalia ai le gafatia o le inverter e amata i le uta ma lona faʻatinoga i le taimi o le gaioiga faʻamalosi. E tatau i le inverter ona fa'amautinoa le fa'atuatuaina amata i lalo o le uta fa'atatau.

21. Pisa. Transformers, inductors faamama, ki electromagnetic, ili ma isi vaega i mea eletise eletise e maua uma ai le pisa. Pe a fa'agaoioia le inverter, o lona pisapisao e le tatau ona sili atu i le 80dB, ma le pisapisao o se tama'i inverter e le tatau ona sili atu i le 65dB.


Uiga maa:

PV maa

Ina ia atia'e se fa'aogaina o le la, e taua le malamalama muamua i uiga 'ese'ese o sela (PV cell). O le Rp ma le Rs o ni fa'alavelave fa'ama'i, e le i'u ma leai se mea i lalo o tulaga lelei.

O le malosi o le malamalama ma le vevela e mafai ona matua afaina ai uiga faʻaogaina o sela PV. O le taimi nei e faʻatusatusa i le malosi o le malamalama, ae o suiga i le malamalama e itiiti sona aʻafiaga i le eletise galue. Ae ui i lea, o le eletise galue e aʻafia i le vevela. O le fa'atuputeleina o le vevela o le maa e fa'aitiitia ai le voluma fa'agaioia ae e itiiti sona a'afiaga i le taimi nei. O le ata o lo'o i lalo o lo'o fa'aalia ai a'afiaga o le vevela ma le malamalama i luga ole PV modules.

Suiga i le malosi o le malamalama e sili atu lona aafiaga i le malosi o le maa nai lo suiga i le vevela. E moni lenei mea mo mea uma e masani ona faʻaaogaina PV. O se taunuuga taua o le tu'ufa'atasia o nei a'afiaga e lua o le fa'aitiitia lea o le malosi o le PV cell pe a fa'aitiitia le malosi o le malamalama ma/po'o le fa'ateleina o le vevela.


Malosiaga maualuga (MPP)

E mafai e sela sola ona faagaoioia i luga o le tele o voltages ma au. O le MPP e faʻamoemoeina e ala i le faʻaauau pea ona faʻateleina le mamafa o le tetee i luga o le sela faʻamalamalamaina mai le zero (mea puʻupuʻu puʻupuʻu) i se tau maualuga tele (tatala faʻalavelave faʻalavelave). O le MPP o le vaega galue lea e oʻo ai le V x I lona maualuga maualuga ma i lenei faʻamalamalamaga malosi E mafai ona maua le malosi maualuga. O le malosiaga fa'aola pe a tupu se ta'amilosaga pu'upu'u (PV voltage e tutusa ma le zero) po'o le va'ava'a (PV i le taimi nei e tutusa ma le zero) mea na tupu e leai.

O sela silicon monocrystalline silicon sili ona lelei e maua ai se voli taʻavale matala o le 0.60 volts i le vevela o le 25°C. Faʻatasi ai ma le susulu o le la ma le vevela o le ea o le 25 ° C, o le vevela o se sela tuʻuina atu atonu e latalata i le 45 ° C, lea o le a faʻaitiitia ai le eletise eletise tatala i le 0.55V. A'o fa'atupula'ia le vevela, o lo'o fa'aauau pea ona fa'aitiitia le voltage ta'avale se'ia o'o i le va'aiga pu'upu'u PV Module.

Ole malosi maualuga ile vevela ole maa ole 45°C e masani lava ona gaosia ile 80% matala eletise ma le 90% ole ta'avale pupuu. O le taimi nei o le puʻupuʻu o le maa e toetoe lava a tutusa ma le faʻamalamalamaga, ma o le eletise tatala e mafai ona faʻaitiitia i le 10% pe a faʻaitiitia le malamalama i le 80%. O maa maualalo maualalo o le a faʻaitiitia vave le voltage pe a faʻateleina le taimi nei, ma faʻaitiitia ai le mana avanoa. Na pa'ū le gaosiga mai le 70% i le 50%, pe na o le 25%.


E tatau i le solar microinverter ona fa'amautinoa o lo'o fa'aogaina PV modules i le MPP i so'o se taimi ina ia mafai ai ona maua le malosi maualuga mai le PV modules. E mafai ona ausia lenei mea e ala i le faʻaogaina o le matasele maualuga e pulea ai le mana, e taʻua foi o le Maximum Power Point Tracker (MPPT). O le ausiaina o se fua faatatau maualuga o le mata'ituina o le MPP e mana'omia ai fo'i le la'ititi o le galu o le voluma o le PV ina ia aua ne'i suia tele le PV pe a fa'agaoioi latalata i le pito maualuga o le eletise.

O le MPP voltage range o PV modules e masani lava ona faʻamalamalamaina i le va o le 25V i le 45V, faʻatasi ai ma le gaosiga o le eletise e tusa ma le 250W ma le eletise eletise tatala i lalo ole 50V.


Fa'aoga ma tausiga:

fa'aoga

1. Faʻafesoʻotaʻi ma faʻapipiʻi meafaigaluega e tusa ai ma manaʻoga o le faʻaogaina o le inverter ma faʻatonuga tausiga. I le taimi o le faʻapipiʻiina, e tatau ona e siaki ma le totoa: pe o le uaea lautele e fetaui ma manaʻoga; pe matala vaega ma faʻamau i le taimi o felauaiga; pe o vaega faʻapipiʻiina o loʻo faʻapipiʻiina lelei; pe fetaui le faavae o le faiga ma tulafono faatonutonu.

2. O le inverter e tatau ona faʻaogaina ma faʻaoga faʻapitoa e tusa ai ma faʻatonuga mo le faʻaogaina ma le tausiga. Aemaise lava: aʻo leʻi faʻaogaina le masini, faʻalogo lelei pe o le voltage faʻapipiʻi e masani; i le taimi o le taotoga, faʻalogo lelei pe saʻo le faasologa o le ki ma tape le masini, ma pe o faʻailoga o mita taʻitasi ma moli faʻaalia e masani.

3. Inverters e masani lava ona i ai le puipuiga otometi mo le motusia o le matagaluega, overcurrent, overvoltage, overheating ma isi mea, o lea pe a tupu nei faʻalavelave, e leai se manaʻoga e tapuni lima; o vaega puipuia o le puipuiga otometi e masani ona seti i le fale gaosimea, ma e le manaʻomia ona toe Fetuunaʻi.

4. O loʻo i ai le eletise maualuga i totonu o le kapoti inverter. E masani ona le fa'atagaina tagata fa'atino e tatala le faitoto'a o le kapeneta, ma e tatau ona loka le faitoto'a o le kapeneta i taimi masani.

5. Pe a sili atu le vevela o le potu i le 30 ° C, e tatau ona faia le faʻafefe o le vevela ma le malulu e puipuia ai le faʻaogaina o meafaigaluega ma faʻalautele le ola tautua o meafaigaluega.


Tausia ma asiasiga

1. Siaki i taimi uma pe o le uaea o vaega taitasi o le inverter e mautu ma pe oi ai se matala. Aemaise lava, e tatau ona siaki ma le toto'a le ili, eletise eletise, mea fa'aoga, laina fa'aulu ma le fa'avae.

2. O le taimi lava e tapuni ai le faailo, e le faatagaina e amata vave. E tatau ona su'e le mafua'aga ma toe fa'aleleia a'o le'i amataina. O le asiasiga e tatau ona faia faʻapitoa e tusa ai ma laasaga o loʻo faʻamaonia i totonu o le tusi faʻaleleia o le inverter.

3. E tatau i tagata faʻatautaia ona maua aʻoaʻoga faʻapitoa ma ia mafai ona faʻamautinoa mafuaʻaga o faʻaletonu lautele ma faʻaumatia, e pei o le suia ma le poto o fuse, vaega, ma laupapa faʻasalalau ua faaleagaina. E le fa'atagaina tagata faigaluega e le'i a'oa'oina e fa'agaoioia meafaigaluega.

4. Afai e tupu se faʻalavelave e faigata ona faʻaumatia poʻo le mafuaʻaga o le faʻalavelave e le o manino, e tatau ona tausia faʻamaumauga auiliili o le faʻalavelave ma e tatau ona logoina le tagata gaosi inverter i se taimi talafeagai mo le fofo.